← Altres notícies

Antoni Comín visita l'Hospital Universitari de Vic

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, ha visitat aquest matí l'Hospital Universitari de Vic, on ha mantingut reunions amb el Consell de Govern, amb representants de l'àmbit assistencial i amb els comitès d'empresa.

La visita s'emmarca en la voluntat, expressada pel propi conseller, de "conèixer en persona tots els centres del SISCAT" (Sistema Integrat de Salut de Catalunya) i als professionals que hi treballen.

A la sala d’actes de l'Hospital, Comín ha respost totes les preguntes que li han formulat els directors i comandaments assistencials. Un col·loqui de quasi una hora en què s'han abordat qüestions com la recuperació de les inversions, la reordenació del terciarisme, la recerca i la docència als hospitals de fora de l’àrea metropolitana, la integració de l’atenció sanitària i social, la reforma de la Primària o la prescripció infermera. "Els pressupostos 2017 –que esperem que s’aprovin– ens han de permetre recuperar la inversió en equipaments", ha assenyalat el màxim responsable de Salut sobre una de les qüestions, la del finançament, que més interès ha suscitat.

Al migdia, el conseller ha fet un recorregut per l’Hospital, on ha visitat la Unitat Geriàtrica d’Aguts (6.2), hospitalització de Pediatria i Obstetrícia (1.2) i l’Àrea d’Oncologia. La seva jornada a Vic ha continuat amb la clausura de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social, coorganitzades pel CHV, i ha acabat, ja de nit, amb la conferència que ha pronunciat en l’acte institucional de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, organitzat per la delegació d’Osona del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.