← Altres notícies

8.500 euros solidaris per potenciar el Consell Genètic de càncer

Els Mossos d'Esquadra han lliurat aquest dimecres un xec de 34.000 euros als serveis d'oncologia del Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Althaia de Manresa, el Consorci Sanitari de l'Anoia i a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. Els diners es van recollir amb la Caminada solidària Fem el camí al teu costat 2016.

Els 8.500 euros que pertoquen al CHV es destinaran al suport en projectes d'assajos clínics d'onco-hematologia i diagnòstic genètic i a les activitats formatives dels professionals que participen en l'assistència oncològica. El consell genètic de càncer és una activitat que va a més any rere any, tant per la demanda que en fan els ciutadans com per l'augment de les indicacions de valoració genètica. I és que, més enllà de ser un factor de bon o mal pronòstic, la determinació genètica permet predir la resposta que tindran els pacients oncològics a certs tractaments "personalitzats".

La caminada augmenta la recaptació

La Caminada solidària Fem el camí al teu costat 2016, organitzada pels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central, va reunir més de 1.200 persones i va aconseguir recaptar 33.973 euros -amb la venda de samarretes i a la col·laboració desinteressada de diferents entitats i personalitats-.

La participació va ser més elevada respecte la passada edició, en la que s'havien recollit 26.623 euros.

La cap d’Onco-hematologia del CHV, la Dra. Marta Parera, va recollir el donatiu de la mà dels padrins de l’edició, l'actor i humorista Fermí Fernández i la ninotaire Pilarín Bayés