← Altres notícies

La Fundació Ictus instal·la una carpa informativa a l’Hospital Universitari de Vic

Aquest dimarts 29 de desembre, la Fundació Ictus instal·larà a l'entrada de l'Hospital Universitari de Vic un estand informatiu adreçat a la ciutadania. L'activitat s'emmarca en els actes que el CHV organitza amb motiu de la Marató de TV3, que enguany se centra en l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

L'estand estarà ubicat a l'entrada de l'HUV, a partir de les 9 del matí i fins a les 6 de la tarda, i oferirà tot tipus d'informació sobre aquesta malaltia -que és la primera causa de mort de les dones i la tercera dels homes a Catalunya i de la que se'n produeixen més de 13.000 casos anuals-.

L'ictus es pot prevenir, evitar i tractar. És important que la població sàpiga com actuar davant la sospita d'un possible cas ja que, en aquestes situacions, la rapidesa en l'actuació és determinant. Cada any, es produeixen més de 13.000 casos d'aquest malaltia, un 10% dels quals afecten a persones menors de 55 anys.

El compromís del CHV amb la Marató

El Consorci Hospitalari de Vic participa activament amb altres iniciatives que tenen relació amb la Marató de TV3:

  • Difusió de la campanya 'Pren-te el pols' per detectar la fibril·lació auricular i prevenir l'ictus.
  • Col·laboració amb l'acte central de la Marató de TV3 a Vic, el diumenge 18 de desembre a la Plaça Major de Vic. Consistirà en una actuació de Bodypercussion a càrrec de voluntaris, liderats pel bateria dels Gossos, Santi Serratosa, i l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona (ADFO)

Així, el CHV manté el compromís per incrementar la seva incidència i col·laboració social, i aprofundeix en la seva missió de treballar per a les persones, més enllà de la malaltia.

Més informació