← Altres notícies

Setze metges i tres llevadores es formaran com a especialistes a Osona

Fa 20 anys els Ministeri d’Educació i Ciència va acreditar el Consorci Hospitalari de Vic per a la formació mèdica de postgrau

La vocació docent del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i de l’atenció primària d’Osona s’ha tornat a posar de manifest amb la incorporació de 16 nous Metges Interns Residents (MIR) i 3 Llevadores Internes Residents (LLIR) que faran la seva especialitat a centres assistencials de la comarca.

La formació de metges especialistes a Osona té el seu primer referent ara farà vint anys quan el juliol del 1989 el CHV va rebre l’acreditació per a la formació mèdica de postgrau per part del Ministeri d’Educació i Ciència. En la línia del que s’ha fet en els darrers anys, avui la sala d’actes de l’Hospital General acull l’acte de benvinguda als nous MIR i comiat als que acaben la seva especialitat. Dels 16 metges que s’incorporen set ho fan en l’àmbit hospitalari del CHV i nou a l’atenció primària (7 a la Unitat Docent Centre de l’ICS i 2 a ACEBA).

En l’actualitat, el Consorci Hospitalari de Vic té un total de 29 metges especialistes en formació, 6 llevadores internes residents i col·labora amb la formació de 20 MIR de Medicina Familiar i Comunitària (Unitat Docent Centre de l’ICS i ACEBA).

Els setze metges que s’acaben d’incorporar es formen en les següents especialitats: medicina interna (2) geriatria (1); psiquiatria (1), cirurgia general i aparell digestiu (1), cirurgia ortopèdica i traumatologia (1), ginecologia-obstetrícia (1) i medicina familiar i comunitària (9).

L’evolució de la formació de MIR i LLIR a Osona ha estat la següent:
· Medicina de familia. (1990)
· Medicina interna. (1991)
· Anàlisi cliníques. (1995)
· Geriatria. (1996)
· Cirurgia general. (1998)
· Psiquiatria. (2004)
· Llevadores Internes residents (2004)
· Cirurgia ortopèdica i traumatologia. (2006)
· Obstetrícia i ginecologia. (2007)