← Altres notícies

Una sala d'actes accessible per a persones sordes

La sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic compta des d'aquesta setmana amb un bucle magnètic que millora l'audició de les persones que porten pròtesis auditives.

Es tracta d'un sistema que converteix l'àudio dels micròfons en un senyal electromagnètic, el qual pot ser captat i transformat en so pels audiòfons i implants coclears. Una tecnologia idònia sobretot per millorar el senyal de so en espais molt amplis, sorollosos o amb molta afluència de públic.

La cobertura del senyal arriba a tota la sala d'actes, tot i que on té més potència és a les primeres fileres i als seients situats a la banda dreta (mirant cap a l'escenari). Per captar-lo, només cal activar l'ajuda auditiva de l'audiòfon en la posició 'T'.

La instal·lació del bucle magnètic per a persones sordes és una de les accions previstes dins el Pla de millora de l'accessibilitat, un projecte que està impulsant el CHV per garantir que les persones amb dificultats sensorials o de mobilitat -tant usuaris com professionals- puguin accedir i interactuar a seves les instal·lacions de forma autònoma i sense barreres.