← Altres notícies

La Unitat d’Hospitalització en Psiquiatria ja funciona a ple rendiment després de les obres d’ampliació

L'actuació ha permès incrementar fins a 22 el nombre de llits per a pacients de Salut Mental i equilibrar millor l'atenció psiquiàtrica en règim d'hospitalització a la que disposen altres àrees de l'entorn

Des d'aquest mes de febrer, la Unitat d'Hospitalització de Psiquiatria de l'Hospital Universitari de Vic ja funciona a ple rendiment i al 100% de la seva capacitat, un cop completades les obres d'ampliació que havien començat la tardor passada. L'actuació ha permès incrementar fins a 22 el nombre de llits per a pacients de Salut Mental, 12 dels quals són per a pacients aguts i 10 per a subaguts.

La Unitat, ubicada a la planta 3.1 de l'Hospital Universitari de Vic, permet atendre a pacients que presenten descompensació d'un procés de malaltia mental ja establert o que presenten clínica de debut de malalties mentals que requereixen estada hospitalària.

La Unitat d'Hospitalització de Psiquiatria del Consorci Hospitalari de Vic s'inaugurà l'any 2004. Llavors comptava amb 14 llits, un número de places baix respecte d'altres unitats d'aquest tipus que hi havia a Catalunya. L'any 2011, s'incrementà en dos llits la seva capacitat i, des de setembre de l'any passat, s'ha estat treballant en l'ampliació de la unitat en sis llits més, amb tot el que això implica a nivell d'adequació provisional d'espais i necessitats de personal.

Els nous llits contractats pel Servei Català de la Salut són llits de Subaguts, adreçats a usuaris que precisin una estada hospitalària superior als 30 dies. Les obres han permès passar de 4 llits d'aquesta tipologia als 10 que hi ha actualment.

El creixement de la Unitat és una mostra de l'interès que té el Departament de Salut i el CatSalut en les qüestions relacionades amb la Salut Mental. Disposar de més llits d'hospitalització en Psiquiatria era un objectiu del CHV plantejat des de feia temps, que s'ha vist afectat per les dificultats pressupostàries generals dels darrers anys. Aquesta actuació permet ara, equilibrar millor l'atenció psiquiàtrica en règim d'hospitalització a la que disposen altres àrees del nostre entorn.

El director de Salut Mental del CHV, Dr. Santiago Escoté, amb els professionals que treballen a la planta