← Altres notícies

Tricentenaris a la Residència Aura

Entre els mesos de febrer i març, tres residents de la Residència Aura de Manlleu compleixen 100, 101 i 102 anys. Aquest dilluns, ha tingut lloc la celebració de l'aniversari del més jove dels tres, el Sr. Joan Font, que rebut la Medalla Centenària que la Generalitat de Catalunya atorga a les persones que arriben al segle de vida.

Nascut a Torelló el 13 de març de 1917, el Sr. Joan Font avui ha complert 100 anys. Acompanyat de quatre generacions de la seva família -inclosos els besnéts que s'han saltat l'escola per a l'ocasió-, ha rebut la Medalla Centenària que la Generalitat de Catalunya atorga a les persones que arriben al segle de vida.

A l'acte, que ha omplert de gom a gom la sala d'actes de la Residència Aura de Manlleu, no hi ha faltat la música, ja que a part de l'ofici de sabater, Joan Font va ser músic. Quan es va traslladar a viure a Manlleu amb la seva dona, va incorporar-se a la mítica Orquestra Les Fonts (en la que va estar més de 30 anys) tocant el saxo i el clarinet, instruments que també va fer sonar en la Genissenca i la Banda Municipal de Vic.

Avui, ha pogut recordar alguna d'aquestes anècdotes en l'homenatge que li ha organitzat la Residència Aura, on viu des de fa 19 anys. L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i la regidora de Gent Gran, Carme Trillas, també han assistit a l'acte i li han traslladat les paraules que la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, li ha fet arribar per carta. Tot un reconeixement -ben merescut- als valors, l'experiència i els aprenentatges acumulats durant la trajectòria vital. La jornada festiva ha continuat a la tarda amb Mímica i Poemes, a càrrec de Pep MIM i els companys de la residència.

100, 101 i 102 anys

El Sr. Joan Font ha celebrat el seu aniversari al costat de dues residents més que també superen el segle de vida i tenen l'aniversari proper al seu. La persona de més edat és la Sra. M. Dolors Porqueras, que al febrer va complir 102 anys i viu a la Residència Aura des del 2012. Nascuda al Canadà, als quatre anys va arribar a Barcelona i, posteriorment, per motius de feina del seu marit, va instal·lar-se a Manlleu.  

L'altra és la Sra. Carme Carrera que complirà 101 anys el 19 de març. Carrera va néixer l'any 1916 en un en una casa de pagès de Torelló. Amb només 12 anys va començar a treballar de minyona i als 28 es va iniciar en l'ofici de cosidora. Té dos fills, quatre néts i un besnét. Viu a la Residència Aura des del 2012.

D’esquerra a dreta, els tres avis centenaris de la Residència Aura: M. Dolors Porqueras, Joan Font i Carme Carrera.