← Altres notícies

El nou Centre de Formació Integral de Manlleu s'enfocarà a la formació sociosanitària

El projecte, que ha de permetre cobrir la demanda de professionals en l'àmbit residencial i d'atenció domiciliària, compta amb la participació del Consorci Hospitalari de Vic i de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Aquest passat dijous es va presentar a Manlleu el nou Centre de Formació Integral, un "projecte transversal" que neix amb la voluntat d'aglutinar diferents formacions que els ciutadans poden requerir al llarg de la seva vida. L'oferta formativa del centre, ubicat a l'Institut Antoni Pous de la capital del Ter, es concreta en quatre línies: formació professional, formació professional dual, cursos de certificació i píndoles de reciclatge (més enfocades a persones en actiu).

En la Comissió que impulsa i fa seguiment del projecte hi participen els Serveis Territorials d'Ocupació de la Catalunya Central, l'Institut Antoni Pous i Argila, el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, l'Oficina de Treball de Vic i l'Ajuntament de Manlleu.

Atenció residencial i domiciliària

La primera oferta de cursos del Centre s'enfocarà a l'àmbit de l'atenció sociosanitària: un sector professional clau de Manlleu -per la presència i trajectòria de l'Hospital Sant Jaume- i amb una enorme projecció de futur. En aquest sentit, el gerent de la Fundació Hospital de Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, va explicar que hi ha una "necessitat urgent" per trobar persones que ofereixin aquest servei -sobretot per a l'àmbit residencial i d'atenció al domicili- i que amb aquesta iniciativa "estem obrint un camí que ens donarà uns professionals molt ben formats". Així mateix, la directora de l'Hospital, Àngels Romeu, va apuntar que el projecte és "una garantia de futur per solucionar la problemàtica a l'atenció a les persones".

Els diferents agents de la comissió coordinadora de la iniciativa, dijous, a la primera reunió