← Altres notícies

El CHV incorpora un nou tractament per als pacients amb pèrdua de visió degenerativa

El Servei d’Oftalmologia del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha ampliat la cartera de serveis amb una nova tècnica indicada per al tractament de la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), una malaltia crònica que provoca pèrdua de visió.

La posta en marxa d’aquesta nova tècnica és fruit del treball conjunt entre el CHV i la Regió Sanitària Catalunya Central per donar un millor servei als usuaris apropant-los l’assistència i evitant desplaçaments a altres centres.
Aquesta nova tècnica de tractament s’ha començat a aplicar a finals d’aquest passat 2008. L’objectiu és que al llarg de l’any es puguin atendre a una trentena de pacients.

La DMAE i el seu tractament
La degeneració macular associada a l’edat és una malaltia degenerativa crònica de la part central de la retina que provoca una pèrdua de visió en pacients de més de 50 anys. A més, pot arribar a afectar a un 25 % de les persones de més de 75 anys. A més de la disminució de la visió, aquesta patologia pot provocar la visió distorsionada de les línies rectes o l’aparició de taques fosques en la visió. La nova tècnica de tractament que ha posat en marxa el Servei d’Oftalmologia del CHV permet frenar la progressió de la malaltia i millorar la visió de la persona afectada.

Per a dur-la a terme s’administra un fàrmac que s’injecta a l’ull afectat una vegada al mes durant els primers 3 mesos. Posteriorment, es valora si cal fer una nova sessió en funció del resultat obtingut. Es tracta d’una intervenció de cirurgia ambulatòria que no resulta dolorsa pel pacient.