← Altres notícies

El CHV consciencia a professionals i pacients sobre la higiene de mans

Amb el lema "la lluita contra la resistència als antibiòtics està a les teves mans", el CHV celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Una jornada que vol implicar els professionals en la prevenció de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària amb una mesura tant senzilla com eficaç: rentar-se les mans de manera correcta i en els moments adequats.

Activitats de conscienciació als hospitals

Coincidint amb el dia mundial, divendres 5 de maig el Grup d'Higiene de Mans durà a terme tot un programa d'activitats divulgatives als centres del CHV:

Hospital Sant Jaume de Manlleu

  • Comprova si et saps rentar les mans: al vestíbul d'entrada de l'Hospital s'instal·larà un punt d'informació on tothom qui ho vulgui podrà practicar el rentat de mans amb solució alcohòlica i comprovar-ne el resultat amb làmpades ultraviolades.
  • Punt de llibre: als usuaris i treballadors que s'apropin al punt d'atenció i facin la tècnica d'higiene de mans se'ls obsequiarà amb un punt de llibre que simbolitza el lema de la OMS, doncs està fet amb diferents formes i colors de microorganismes multiresistents. L'obsequi, que ha estat elaborat pels usuaris de l'Hospital de dia, també es regalarà a tots els pacients ingressats a la Unitat de Convalescència.
  • Exposicions: al vestíbul del centre es podrà veure una exposició de cartells sobre higiene de mans i s'emetran materials divulgatius a través d'una pantalla de televisió.
  • Concert del grup 'Les veus trobades', a les 11:00 h del matí a la Sala d'actes. Abans d'entrar, tots els assistents realitzaran una higiene de mans amb solució alcohòlica i se'ls explicarà la importància del rentat de mans dins els hospitals per evitar infeccions.
  • Música al vestíbul: sobre les 16:00 h de la tarda, al costat del punt d'informació ens acompanyarà la solista Antònia Barnolas amb la seva guitarra perquè gaudim de la música mentre fem una bona higiene de les mans.

Hospital Universitari de Vic

  • Taller de rentat de mans amb solució alcohòlica amb fluoresceïna, on usuaris i professionals podran comprovar si realitzen de forma adequada el procediment i els seus resultats. L'activitat la duran a terme estudiants d'Infermeria al menjador laboral de la planta -1 i al vestíbul de l'Hospital.

Concurs de Fotografia

  • Des de fa cinc anys, el CHV organitza un Concurs de fotografia sobre higiene de mans, adreçat als professionals. Enguany, el guanyador del certamen ha estat l'equip de la Unitat de Convalescència de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. La seva imatge il·lustra els pòsters de la campanya 2017 per promoure el rentat de mans als centres del Consorci.

Més informació