← Altres notícies

661 participants als tallers sobre higiene de mans

L'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu van organitzar, el divendres 5 de maig, un programa d'activitats divulgatives amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans. En total, 661 persones van seguir els consells sobre com s'han de rentar les mans de forma adequada en els entorns hospitalaris.

Els tallers -adreçats a professionals, pacients i familiars- consistien en aprendre o recordar la tècnica de la higiene de mans amb solució alcohòlica. Després, els participants podien comprovar a través de les làmpades ultraviolades si les seves mans estaven ben desinfectades i, per tant, lliures de microorganismes.

A Manlleu, 88 professionals i 159 usuaris van fer-se la prova. A Vic, hi van participar 317 professionals i 97 usuaris. Sense dubte, un èxit de participació que va servir per conscienciar sobre la prevenció de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària amb una mesura tant senzilla com eficaç: rentar-se les mans de manera correcta i en els moments adequats.

Un any més, es vol agrair a l'equip organitzador i a totes les persones que van fer possible aquesta activitat. Us encoratgem a continuar-vos rentant les mans com a mesura de seguretat de pacients i recorda: "La lluita contra la resistència als antibiòtics està a les teves mans"

La infermera de control d'infeccions, Anna Besolí, ensenyant la tècnica del rentat de mans a professionals i pacients