← Altres notícies

La Unitat Geriàtrica d'Aguts rep el premi Infermeria i Societat a la Bona Pràctica

El jurat ha reconegut la implicació del pacient i la família en la presa de decisions i la bona pràctica en l'atenció integral, transversal i centrada amb el pacient geriàtric

La Unitat Geriàtrica d'Aguts de l'Hospital Universitari de Vic ha rebut el premi Infermeria i Societat a la Bona Pràctica que atorga la recent creada Fundació Infermeria i Societat. L'entrega del guardó va tenir lloc ahir al vespre a la seu del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, en un acte amb la presència del conseller de Salut, Toni Comín.

El jurat ha escollit la Unitat Geriàtrica d'Aguts en reconeixement a la bona pràctica en l'atenció integral, transversal i centrada en el pacient geriàtric, amb especial atenció en la implicació del pacient i la família en la presa de decisions. En la mateixa categoria, el premi ha estat compartit ex-Aequo amb la responsable de grup de treball d'Infermeria de la Societat Espanyola de Reumatologia, Isabel Padró Blanch.

Amb aquests premis, que es troben en la seva primera edició, la Fundació Infermeria i Societat vol contribuir a projectar el nou perfil professional de la infermera a través del reconeixement públic a aquelles persones, grups o institucions que fan o han fet possible el desenvolupament de la professió i de la disciplina infermera i que, a través d'aquest desenvolupament, han contribuït a la seva revalorització i a la seva projecció social.

Els Premis Infermeria i Societat 2016 han premiat una desena de professionals i/o entitats més, en una desena de categories. 

Com funciona la Unitat Geriàtrica d'Aguts?

La UGA ocupa tota una ala de la sisena planta de l'HUV, disposa de 20 llits (8 dels quals en habitacions individuals) i està dissenyada per atendre anualment un miler de pacients geriàtrics en situació de fragilitat i complexitat. L'alta especialització, el treball interdisciplinar, i una atenció centrada en la persona i les seves necessitats, han permès millorar tan l'experiència dels pacients com els resultats en salut: menys reingressos, una mortalitat menor i menys dies d'hospitalització.

Una representació de la Unitat Geriàtrica d'Aguts, en el moment de la recollida del guardó