← Altres notícies

9.000 per a la investigació contra el càncer

Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central van entregar, dimarts, als hospitals de Vic, Manresa, Berga i Igualada els diners recollits en la sisena edició de la caminada solidària "Fem el camí al teu costat", celebrada el 19 de maig passat. 

En total, en la caminada es van recollir 36.409 euros, que els centres sanitaris destinaran a la investigació contra el càncer. Els diners es van recaptar gràcies a la venda de 5.292 samarretes i a la col·laboració desinteressada de diferents entitats i personalitats de diversos àmbits.

Els diners es destinaran al Consell Genètic del Càncer

Els 9.000 euros solidaris que s'entreguen al CHV es destinaran al suport en projectes d'assajos clínics o de recerca d'onco-hematologia, el diagnòstic genètic i a activitats formatives dels professionals que participen en l'assistència oncològica. El consell genètic de càncer és una activitat que va a més any rere any, tant per la demanda que fan els serveis implicats com per l'augment de les indicacions de valoració genètica. I és que, més enllà d'identificar factors de bon o mal pronòstic, la determinació genètica aporta informació predictiva addicional respecte la resposta que tindran els pacients oncològics a certs tractaments "personalitzats".

Per part del CHV, l'encarregada de recollir el xec va ser la cap del Servei d'Onco-Hematologia, la Dra. Marta Parera.