← Altres notícies

"La Caixa" subvenciona part de les beques solidàries per als usuaris del Josep Roqué

Per segon any consecutiu, el Centre de dia Josep Roqué i Castell de Manlleu compta amb la col·laboració de l'Obra Social "La Caixa" per contribuir a finançar el programa: 'Un Centre de dia obert a tothom'. Aquest any, el director d'institucions de Caixa Bank, Antoni Noguera, lliurarà un xec de 10.000 euros.

El programa pretén permetre a les persones amb menys recursos accedir als serveis que ofereix el centre, ampliar la freqüència d'assistència o garantir a qui ho requereixi un àpat complet i saludable. L'objectiu és que la persona gran que decideixi assistir al centre ho pugui fer independentment del seu nivell de renda.

Al 2016, els diferents finançaments aconseguits han permès atorgar beques a 19 persones diferents. Aquestes persones han vist com en la factura mensual se'ls hi descomptava un 25%, 50% o fins a un 75% del total, segons una valoració social prèvia. També es van poder servir un total de 537 àpats a persones amb risc nutricional.

Una col·laboració social amb passat, present i futur

Fa dos anys, ja es va establir un marc de col·laboració entre les dues entitats per impulsar el projecte de les beques solidàries, després que un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona detectés les dificultats que tenen algunes persones de Manlleu per poder accedir a tots els serveis que ofereix el centre de dia.

Aquest mes de juny, el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, i el director d'institucions de Caixa Bank a la Catalunya Central, Antoni Noguera, han reeditat l'acord de col·laboració. A la trobada, també hi han assistit M. Àngels Romeu, directora de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu; Claude Protin, sotsdirectora de Dependència del CHV; i Irene Álvarez Picola, directora de l'oficina de CaixaBank a la Plaça Fra Bernadí de Manlleu.
 

M. Àngels Romeu, directora de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu; Claude Protin, sotsdirectora de Dependència del CHV; Jaume Castellano, gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu; amb representants de Caixa Bank.