← Altres notícies

Lliurament del xec de 3.500 euros al Centre de dia Josep Roqué

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha entregat aquest dilluns al migdia el xec de 3.505 euros al Centre de dia Josep Roqué de Manlleu, propietat de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu i gestionat pel Consorci Hospitalari de Vic. 

Els diners provenen d'una subhasta de quadres impulsada per l'ajuntament. Van ser els ciutadans de Manlleu qui, a través d'un procés de participació ciutadana, van decidir atorgar els diners a les beques per als usuaris del centre de dia. El 52% de les 230 persones que van participar a la votació popular van confiar el seu vot al servei d'acolliment diürn del Josep Roqué. L'opció d'aportar diners per comprar una furgoneta i una cambra frigorífica per al banc d'aliments El Sarró va ser el segon projecte més ben posicionat, amb un 30% dels vots. Finalment, l'opció de comprar llibres per als centres escolars de Manlleu va rebre el 18% dels vots.

Les beques reforçaran el bon projecte que està portant a terme el Centre de Dia Josep Roqué, al carrer Montseny, on assisteixen persones amb diverses necessitats especials, que hi arriben derivades dels centres sanitaris i dels serveis socials. Tal com va explicar el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, durant el 2016 s'havien concedit 19 beques per a usuaris del centre i els 3.500 euros ajudaran o bé a ampliar-les o bé a poder-les prorrogar.

Durant l'acte de lliurament, l'alcalde i president del Patronat de la FHSJM, Àlex Garrido, va anunciar que estan treballant perquè algunes places del centre de dia esdevinguin concertades, és a dir, parcialment subvencionades per la Generalitat. Actualment, la cinquantena de places del Centre de dia Josep Roqué són totes privades i, per tant, l'usuari n'ha d'assumir el cost total.