← Altres notícies

Aprofitar l’espera per educar en salut

El Consorci Hospitalari de Vic ha posat en marxa un sistema per emetre continguts audiovisuals a les sales d'espera. La finalitat és potenciar la difusió de les campanyes i consells de salut entre pacients i acompanyants.

D'inici, s'han instal·lat un total de 10 pantalles a les àrees d'espera de l'Hospital Universitari de Vic amb una major afluència d'usuaris: Consultes Externes, Urgències, Oncologia i les plantes 1 i 2. Els vídeos que s'emeten són seleccionats pel Grup de Prevenció i Promoció de la Salut del CHV i canvien cada tres mesos, per adaptar els continguts a cada estació de l'any i a les campanyes informatives en vigor del Departament de Salut. Un cop s'avaluï el seu resultat, està previst desplegar el sistema a la resta d'espais i edificis del CHV.

La plataforma Videosalut

Conscient de la gran quantitat de ciutadans que passen cada dia pels centres sanitaris i de l'impacte del format audiovisual, el Departament de Salut ha editat els últims anys una àmplia varietat de vídeos amb recomanacions sobre hàbits de vida saludable y informació sanitària. Vídeos curts, senzills i amb grans subtítols (sense so), dissenyats específicament perquè els hospitals i CAP els emetin a les sales d'espera. Aquest format ha demostrat millorar molt l'impacte respecte dels suports tradicionals en paper (pòsters i tríptics), a més de contribuir a la sostenibilitat i a l'estalvi de recursos.

Les pantalles de les sales d'espera emeten en vídeo les campanyes i recomanacions del Departament de Salut

Més informació