← Altres notícies

Cant coral de Xina i la República Txeca als hospitals del CHV 

L'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de Vic van acollir, dissabte 15 de juliol, les actuacions de dues formacions de la 35a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs.

Un dels grups de cant coral participant a la branca infantil del festival, Domino-Opava, de la República Txeca, va oferir una actuació plena de simpatia i tendresa a la sala d'actes de l'Hospital de Manlleu. Una cinquantena de cantaires -que tenien entre 10 i 17 anys- van obrir el seu cor als residents, tot regalant-los diverses mostres d'afecte. Malgrat les diferències d'idioma, es van fer entendre perfectament a través del llenguatge universal.

L'actuació va començar amb la interpretació del Cant dels Ocells i Rossinyol, seguida de cançons i balls més tradicionals. Al final, com a mostra d'agraïment per la tarda de música i germanor, els residents van cantar una sardana als nens i joves txecs.

Per la seva banda, l'Hospital Universitari de Vic va comptar amb l'actuació de la Experimental Middle School de Guangdong (Xina). El concert de la formació xinesa va servir, un any més, per apropar la música a les persones hospitalitzades que, habitualment, tenen més dificultats per accedir a les activitats culturals.

Actuació del grup coral Domino-Opava de la República Txeca, dissabte a la tarda, a l'HSJM