← Altres notícies

El Consorci Hospitalari de Vic rep un del guardons amb més prestigi de l’estat en l’àmbit de la salut mental

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) va rebre dijous al vespre, al Palau de la Música de Barcelona, un dels premis més prestigiosos que s’atorguen a l’estat espanyol en l’àmbit de la salut. El guardó, que es va lliurar en un acte presidit per la consellera de Salut Marina Geli, el va recollir el Dr. Francesc Xavier Arrufat, director d’Osona Salut Mental. El premi el convoca la Fundació Avedis Donabedian i té per objectiu reconèixer  l’excel·lència en qualitat en salut mental. Una àmplia delegació del CHV, encapçalada pel seu president, Antoni Mirambell, van ser presents en aquest acte.

El premi és fruit d’una dilatada i perseverant tasca de millora de l’atenció de la salut mental a la comarca d’Osona en el decurs dels darrers anys i que es coordina des d’Osona Salut Mental. En el decurs del 2009 s’han incrementat els esforços per apropar els serveis de salut mental a la població del nord de la comarca amb l’obertura de nous consultoris a Manlleu.

En l’avaluació dels mèrits del Consorci Hospitalari de Vic s’ha tingut en compte l’assoliment de diferents paràmetres, tant relacionats amb l’organització interna com de cara als usuaris. També s’ha valorat positivament el model de treball interdisciplinar i la coordinació amb d’altres dispositius (atenció primària, centres educatius, serveis socials, justícia...) per tal de garantir la continuitat assistencial i la resposta adequada a les necessitats de la població.

Durant el 2009, la vocació de servei s’ha traduït amb xifres d’activitat assistencial ben significatives:

-5.539 persones ateses per problemes relacionats amb la salut mental.

-Més de 32.000 visites ambulatòries, de les quals 20.000 corresponen a persones adultes, 6.100 a infants i joves i la resta a usuaris amb problemes de drogodependències.

-260 ingressos a la unitat d’hospitalització psiquiàtrica de l’Hospital General de Vic.

-L’hospital de dia ha acollit 2.400 estades d’adults i 900 infanto-juvenil.

-1.500 persones adultes, el 27% dels pacients, i 127 són ateses per problemes de transtorns mentals severs.