← Altres notícies

L'Hospital Universitari de Vic renovarà els espais i equipaments d'Urgències

Amb una inversió de 520.000 euros, la remodelació servirà per adequar l’àrea a les necessitats estructurals actuals: se'n milloraran les instal·lacions i els equipaments bàsics, s'optimitzarà la funcionalitat dels espais i es guanyarà en confort i en seguretat. Les obres començaran a mitjans de setembre.

Les instal·lacions d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic (HUV) daten de 1996, però en aquestes dues dècades ha canviat de manera important l'organització de l'atenció immediata a la comarca i s'han incorporat avenços tecnològics i nous models de treball. Així doncs, l'objectiu no és ampliar la capacitat -el nombre de boxs i de llits serà el mateix que hi ha actualment-, sinó optimitzar i millorar la qualitat de l'atenció. El període d'obres durarà vuit setmanes. Està previst que les noves instal·lacions entrin en funcionament durant el mes de novembre, abans que es posi en marxa el dispositiu de reforç hivernal habitual en aquesta època de l'any.

  • El detall de les millores previstes
  • Millora funcional dels boxs d'Urgències: nous capçals dels llits, instal·lació de portes corredisses i renovació del mobiliari interior per crear espais més diàfans.
  • Nou control assistencial central: més privacitat i facilitat de treball.
  • Nova Àrea d'Observació: millora dels espais i reubicació i ampliació del control.
  • Millora del circuit de triatge: espais d'espera i atenció als pacients.
  • Renovació dels magatzems satèl·lit per a una gestió més eficient dels materials.
  • Millora general d'instal·lacions: conduccions d'aigua, xarxa elèctrica i zones de net / brut.
  • Condicionament d'un nou box de contenció.
  • Espai diferenciat per al servei de vigilància a la sala d'espera per millorar la seguretat.

En paral·lel a la millora dels espais, també s'està treballant per renovar la dotació d'equipaments. En concret, està previst instal·lar un sistema de monitorització centralitzada i adquirir nous aparells d'electromedicina, un ecògraf per a la realització d'exploracions de suport diagnòstic i dos aparells de ventilació no invasiva.

Reubicació provisional

A l'Hospital Universitari de Vic s'hi atenen cada any més de 60.000 urgències, entre primària i hospitalària, amb un flux continu de pacients les 24 hores del dia. El començament de les obres està previst per la Diada, quan es tancaran les instal·lacions i es procedirà a traslladar-ne l'activitat

Les obres afectaran només la zona assistencial: l'accés dels pacients continuarà efectuant-se per l'entrada habitual (ala oest) i es mantindran operatius un taulell d'admissions i el box de triatge (on es fa la primera valoració i s'assigna el nivell de gravetat / prioritat a cada pacient). Els espais d'urgències d'Atenció Primària (ACUT) tampoc es veuran afectats per les obres i mantindran el circuits d'atenció habituals. Mentre durin els treballs, tota l'atenció de les urgències hospitalàries es realitzarà a la planta 2.2 de l'Hospital, mentre que els pacients en Observació estaran acomodats a la planta 5.1. Uns espais que ja s'estan adequant per acollir aquesta activitat, de manera provisional, amb totals garanties, i on també hi haurà les respectives sales d'espera.

Pla de millora

Aquesta remodelació de les instal·lacions és una de les actuacions significatives sorgides del Pla de millora d'Urgències del Consorci Hospitalari de Vic: un projecte elaborat pel Dr. Antoni Juan, exdirector assistencial de l'Institut Català de la Salut i expert en aquest camp, que sorgeix fruit d'un profund treball d'anàlisi tècnica que ha comptat amb la participació de més de 100 professionals. Entre altres canvis organitzatius, el Pla de millora també preveu crear i assignar els càrrecs de cap de servei i de cap d'unitat de cures d'Urgències, amb la finalitat de reforçar una organització dels professionals i unes dinàmiques de treball com en qualsevol altre servei d'aquestes característiques.