← Altres notícies

Comença la reforma de l'àrea d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic

Durant les vuit setmanes d'obres, les urgències hospitalàries s'atendran provisionalment a les plantes 2.2 i 5.1 de l'Hospital. L'accés dels pacients continuarà efectuant-se per l'entrada habitual (ala oest), on hi haurà el taulell d'admissions i el box de triatge.

Avui, han començat les obres de remodelació de l'àrea d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic. A primera hora del matí, s'ha completat sense incidències el trasllat d'una part de l'activitat d'Urgències hospitalàries a les plantes 2.2 i 5.1. Està previst que la reubicació provisional tingui una durada aproximada de dos mesos, fins a principis de novembre, que és quan està previst finalitzar la reforma.

Les obres afectaran només la zona assistencial: l'accés dels pacients es continuarà fent per l'entrada habitual (ala oest) i es mantindran operatius el taulell d'admissions i el box de triatge (on es fa la primera valoració i s'assigna el nivell de gravetat / prioritat a cada pacient). Els espais d'urgències d'Atenció Primària (ACUT), on s'atenen urgències lleus, tampoc es veuran afectats i mantindran el circuits d'atenció habituals. Durant el període d'obres, l'atenció de les urgències hospitalàries es realitzarà a la planta 2.2 de l'Hospital, mentre que els pacients en Observació estaran acomodats a la planta 5.1. Unes instal·lacions que s'han adequat per acollir l'activitat, de manera provisional, amb totals garanties, i on també s'hi ha habilitat les respectives sales d'espera.

 • Recomanacions per als usuaris durant el període d'obres:
 • Es recomana només un acompanyat per a cada pacient.
 • Sempre que es pugui, familiars i professionals entraran i sortiran per l'accés principal de l'Hospital (planta 0). Així, s'allibera la Planta -1 per facilitar l'acollida de pacients d'Urgències.
 • Els familiars que es dirigeixen a la Unitat de Cures Intensives, dins l'horari de visites, han d'entrar al centre per la planta 0 i dirigir-se al subterrani per l'interior de l'Hospital.
 • Els períodes d'obres sempre poden generar algun inconvenient puntual. Us demanem la vostra comprensió i col·laboració.

Guanyar en funcionalitat, comoditat i seguretat

La remodelació de l'àrea d'Urgències servirà per adequar els espais a les necessitats estructurals actuals: se'n milloraran les instal·lacions i equipaments bàsics, s'optimitzarà la funcionalitat dels espais -tant de cara al pacient com per facilitar l'assistència i el treball dels professionals- i es guanyarà en confort i en seguretat.

Les instal·lacions d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic daten de 1996, però en aquestes dues dècades ha canviat de manera important l'organització de l'atenció immediata a la comarca i s'han incorporat avenços tecnològics i nous models de treball. Així doncs, l'objectiu no és ampliar la capacitat -el nombre de boxs i de llits serà el mateix que hi ha actualment-, sinó optimitzar i millorar la qualitat de l'atenció.

El detall de les millores previstes:

 • Millora funcional dels boxs d'Urgències: nous capçals dels llits, instal·lació de portes corredisses i renovació del mobiliari interior per crear espais més diàfans.
 • Nou control assistencial central: més facilitat de treball i millora de la privacitat i de la confidencialitat de la informació.
 • Nova Àrea d'Observació: millora dels espais i reubicació i ampliació del control.
 • Millora del circuit de triatge: espais d'espera i atenció als pacients.
 • Renovació dels magatzems satèl·lit per a una gestió més eficient dels materials.
 • Millora general d'instal·lacions: conduccions d'aigua, xarxa elèctrica i zones de net / brut.
 • Condicionament d'un nou box de contenció (per a l'atenció de pacients agitats).
 • Espai diferenciat per al servei de vigilància a la sala d'espera per millorar la seguretat.

La planta 2.2 s'ha adequat per atendre les urgències hospitalàries durant els dos mesos que es preveu que durin les obres.