← Altres notícies

Els estudiants de Medicina estrenen la bata al CHV

Quaranta-tres alumnes de la primera promoció de la nova Facultat de Medicina de Vic han estrenat la bata, aquest matí, a l'Hospital Universitari de Vic, a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i a l'Hospital Universitari de la Santa Creu. 

A primera hora, ha tingut lloc una xerrada d'acollida a cadascun dels centres en la que s'ha parlat del sistema sanitari i dels diferents models d'atenció hospitalària. El director Assistencial del CHV, Dr. Rafael Toribio, s'ha dirigit als alumnes amb aquestes paraules: "Avui veureu com es desenvolupa la feina, entendreu millor els malalts, quines són les seves necessitats, pors i esperances i què esperen del sistema". La Directora de Transferència de Coneixement, Dra. Núria Roger, els ha presentat el Consorci en el context de la comarca d'Osona i els ha explicat que aquestes sessions són útils per captar "quina és la mirada de l'usuari quan s'acosta al sistema sanitari. Durant tota la carrera, heu de mantenir aquesta visió i aconseguir descobrir com se sent el pacient".

Tot seguit, els estudiants han realitzat el seu primer contacte directe amb el món assistencial, acompanyant per parelles un metge/ssa durant tot el matí. Els 34 alumnes de l'HUV, s'han distribuït de la següent manera: Pediatria (2), Ginecologia i Obstetrícia (2), Unitat de Cures Intensives (2), Neurologia (2), Reumatologia (1), Farmàcia (1), Oncologia (2), Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (4), Medicina Interna (5), Cardiologia (2), Nefrologia (2), ORL (2) Pneumologia (1), Digestiu (2) i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1). A l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, s'hi ha traslladat 4 estudiants i 5 a l'Hospital Universitari de la Santa Creu.

L'estada ha permès que els joves es facin, des de l'inici dels estudis, una idea bàsica de com s'organitza el sistema sanitari i del que es fa en els diferents nivells assistencials (especialitzada, intermèdia i primària). L'exercici, que s'ha treballat a través d'un cas clínic, ha servit també per introduir-los en les competències transversals de la professió: comunicació metge-pacient, treball multidisciplinar, seguretat del pacient i confidencialitat.

Durant els dos primers cursos, el contacte que els estudiants de Medicina tindran amb l'entorn assistencial serà a partir d'estades puntuals i com a observadors, amb uns objectius docents ben definits. A partir del tercer curs, però, s'intensificaran les estades de pràctiques als centres de referència. Les activitats que realitzaran estaran vinculades amb les assignatures que estigui cursant cada alumne.

La Dra. Neus Roca del CHV amb una estudiant de la nova Facultat de Medicina de la UVic-UCC