← Altres notícies

Els treballs guardonats als Premis Sanitat Osona són de professionals del CHV

Un altre treball del CHV sobre la seguretat dels trasllats intrahospitalaris dels pacients crítics s'enduu els 5.000 euros dels Premis FORES - Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut

Els tres estudis premiats en la trenta-cinquena edició dels Premis Sanitat Osona, que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona, han estat realitzats per equips de professionals del Consorci Hospitalari de Vic. L'acte de lliurement dels guardons va tenir lloc a la Sala de la Columna de l'ajuntament de Vic, en el marc de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, que és la festa patronal dels metges i metgesses.

En la categoria de treballs inèdits, el guanyador va ser l'estudi "Incidència i característiques clíniques de la síndrome de Guillain-Barre a la comarca d'Osona, Catalunya Central, en el període 2003-2016", dels doctors Josep Maria Aragonès, Jacint Altimiras Roset, Francisco Alonso Valdés, Gabriel Celedon Berrueco, Sebastián Alfonso Martín, Pere Roura Poch, Antia Moreira Villanueva.

En la categoria de treballs publicats, el guardonat va ser l'estudi 'Prevalença de colonització per Staphylococcus aureus meticilinresistents ST398 en treballadors de granges de porcs en una zona de Catalunya, Espanya', realitzat pels professionals Esteban Reynaga, Marian Navarro, Anna Vilamala, Pere Roura, Manuel Quintana, Marian Garcia-Nuñez, Raül Figueras, Carmen Torres, Gianni Lucchetti i Miquel Sabrià.

En la categoria de treballs sobre el càncer, es va premiar el treball 'Prevalença de SARM en pacients amb neoplàsia. És el diagnòstic de SARM un factor de risc?' de Esteban Alberto Reynaga Javier Díez de los Ríos, Daniella Nunes, Pere Roura, Marian Navarro, Anna Vilamala, Gianni Lucchetti

Premis FORES - XVIII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut

A banda dels Premis Sanitat Osona, durant la festa patronal es van entregar també el Premi FORES - XVIII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut, valorada en 5.000 euros. L'afortunada va ser la Dra. Rosa M. Catalan, de la Unitat de Cures Intensives del CHV, pel seu treball "Impacte d'accions de millora en la seguretat durant el trasllat intrahospitalari del pacient crític".

El jurat va atorgar també un accèssit a Esmeralda Molina pel "Disseny d'un qüestionari per la mesura del risc de lesió per caiguda durant l'ús de recursos sanitaris sense ingrés del pacient amb malaltia crònica", premiat amb 1000 euros.

XVIII Beca d'Investigació d'Osona

Atorgada per l'Agrupació de Ciències Mèdiques d'Osona, la XVIII Beca d'Investigació d'Osona va premiar el 'Projecte Debenzap: Assaig clínic per avaluar l'eficàcia d'una intervenció sobre la deprescripcció de benzodiazepines en pacients amb consum crònic a l'atenció primària". El treball ha estat desenvolupat pels professionals d'atenció primària Dr. Jordi Casanovas, Dr.Carles Brotons i la Sra. Judit Canudas.

El Dr. Josep Maria Aragonès, un dels premiats als Premis Sanitat Osona