← Altres notícies

XI Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut

Aquest matí s'ha presentat l'XI Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut, convocada per la Fundació d’Osona per a la Recerca i l’Educació Sanitàries (FORES) i el Consultori Bayés. S’hi poden presentar totes les persones que treballin en l’àmbit de la salut a Osona i el Ripollès i el professional guanyador de la beca podrà fer una estada de fins a tres mesos en un centre assistencial de reconegut prestigi per tal d’ampliar la seva formació especialitzada.

L’import de la beca és de 3.000 euros i, a més, el professional becat manté el sou mentre s’està formant. La presentació ha anat a càrrec del professor Antoni Bayés, de la Directora de la FORES, Dra. Núria Roger, del Director Assistencial del CHV, Dr. Rafael Toribio, de la guanyadora de la X Beca Bayés, Monserrat Barcons i de la Directora del Consultori Bayés, Clàudia Bayés.
Les sol•licituds i la documentació hauran de ser presentades abans de les 10h. del matí del dia 13 de setembre a la secretaria de la FORES, a la setena planta de l’Hospital General de Vic.


Projecte intensiu de formació en cardiologia Clínica per a un metge especialista en medicina interna

La Dra. Montserrat Barcons, metgessa del CHV, va ser la guanyadora de la X Beca Bayés amb aquest  projecte que permet a aquesta metgessa internista incrementar els coneixements teòrics i pràctics en cardiologia. El projecte l’està desenvolupant actualment a l’Hospital Clínic de Barcelona  i tot plegat permetrà  millorar la qualitat assistencial del malalt cardiològic atès al CHV. De fet, des del novembre de 2008 ja existeix un conveni de col•laboració institucional entre l’Hospital Clínic de Barcelona i el CHV. Un dels compromisos bàsics de l’acord era que l’Hospital Clínic es comprometia a cobrir una plaça de cardiòleg amb especialistes que es desplaçarien al CHV i, per altra banda, tots aquells pacients del CHV que necessitessin atenció d’alta especialització cardiològica, eren enviats a l’Hospital Clínic com a centre de referència.