← Altres notícies

El Consorci Hospitalari de Vic forma ginecòlegs en la tècnica de la histeroscòpia

El Consorci Hospitalari de Vic ha acollit el XIII Workshop d’Histeroscòpia Diagnòstica. El curs ha comptat amb la presència de 9 metges especialistes en Ginecologia i Obstetrícia que han volgut ampliar el seu coneixement en aquesta tècnica que consisteix en l’introducció d’una òptica dins de l’úter que permet un diagnòstic per imatge en temps real i fer petites intervencions. Està indicada en l’estudi de pòlips, miomes, malformacions uterines i càncer endometrial, entre d’altres.

La majoria de professionals que han pres part en aquestes sessions procedien de Catalunya, però també de Galícia i País Basc. L’equip d’especialistes del CHV que han impartit aquest curs pràctic –l’únic de l’estat d’aquestes característiques- han comptat amb la col·laboració de metges de l’Hospital General de l’Hospitalet, l’Hospital Clínic de Barcelona i el Parc Taulí de Sabadell.

L’histeroscòpia també permet el desenvolupament d’una nova tècnica d’esterilització femenina, coneguda amb el nom d‘Essure. Aquest és un mètode contraceptiu amb una eficàcia similar a  la vasectomia o a la lligadura de trompes La histeroscòpia diagnòstica, que es realitza de forma ambulatòria, és una subespecialitat dintre de la ginecologia, que permet l’estudi de la cavitat endometrial.

L'organització del curs ha estat compartida amb l'Hospital General de Granollers i l'Hospital Clínic de Barcelona.