← Altres notícies

Un equip de Cirurgia del CHV participa en una missió solidària al Senegal

Tres professionals del Servei de Cirurgia General del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) han viatjat aquest desembre al Senegal per realitzar tasques de cooperació sanitària a través de l'ONG 'La medusa solidària'.

En concret, han estat a Thionck-Essyl, una zona una mica més petita que Osona on viuen 46.000 habitants disseminats en comunitats rurals i amb molts pocs recursos, amb accés escàs, per exemple, a l'electricitat i l'aigua potable.

En la seva estada, el cirurgià Raül Guerrero, la infermera instrumentista Núria Carola i la metgessa resident de Cirurgia General Yuhamy Curbelo van formar un equip multidisciplinar amb professionals d'altres hospitals de Catalunya.

Durant dues setmanes d'una intensíssima activitat quirúrgica, van visitar 336 pacients i van practicar 102 operacions: des de reparar hèrnies o extreure lipomes i quists, a extirpar tumors de mama o realitzar circumcisions. Tot, treballant de manera simultània en dos quiròfans amb un equipament molt limitat.

A banda de les seves mans i el seu coneixement, els tres professionals del CHV també hi van aportar abundant material sanitari, com medicaments o instrumental quirúrgic, cedit pel propi Consorci.

El millor de l'experiència, asseguren, és l'agraïment i la generositat que els van mostrar els autòctons, la solidaritat de tot el personal sanitari que va participar en la missió i l'èxit de les intervencions, totes elles amb postoperatoris favorables i una bona recuperació dels pacients.