← Altres notícies

Ensenyant l'ofici de metge a la nova Facultat de Medicina

Durant el primer curs del Grau de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, una desena de professionals del CHV exerceixen com a docents universitaris, tots ells com a professors associats.

Les assignatures tenen una durada concentrada de sis setmanes i són correlatives. El cap d'Epidemiologia Clínica del CHV, Pere Roura, va impartir la primera assignatura del curs 'Habilitats d'investigació clínica i lectura crítica' (Epidemiologia i Estadística), una matèria que té com a professor titular Roberto Elosúa, actual coordinador del Grup d'investigació d'Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM).

En la segona i tercera assignatura del curs sobre 'Estructura, Funció i Homeòstasi' (part 1 i part 2), hi participen també com a professors associats els doctors Jaime José Morales, Helena Vallverdú, Joan Saló, Joaquim Maideu, Jordi Serrat, María José Cortés i Joan Garcia Barrionuevo -en unes assignatures dirigides per María Ángeles Lorente, Elisabeth Sarri i María Ángeles Sierra-.

Tots els professionals del CHV, han impartit continguts teòrics a Can Baumann i pràctiques de simulació distribuïdes entre els campus de Vic i Manresa.

Properament, es faran públiques les convocatòries per a les matèries del segon curs del Grau.

Normativa interna aplicable a tots els professionals docents

El model de col·laboració per a la provisió de professionals com a docents contempla unes fórmules per facilitar la compatibilitat entre l'activitat docent i l'assistencial i per a les qüestions relacionades amb els processos de selecció i contractació del professorat.

El Consorci compta amb una normativa interna clara aplicable a tots els facultatius docents perquè, en cap cas, l'activitat docent repercuteixi amb el servei assistencial.

Facultat de Medicina de la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya.