← Altres notícies

Lliurament del premi-menció especial dels Premis Innovacat a la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu

Se li reconeix la implantació d’un sistema de gestió de la bugaderia mitjançant tecnologia RFID.
Ahir al vespre, a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, es va fer el lliurament del Premi Innovacat - Menció especial, que es va atorgar a la Fundació Ave Maria per la vessant social del projecte que va presentar a la primera edició d’aquests premis que convoquen Fundició Dúctil Benito, Grup Bon Preu i l'Oficina de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu.

El projecte consisteix en la implantació d’un sistema per gestionar la distribució de la roba en centres hospitalaris, residències d’avis i altres centres assistencials mitjançant tecnologia d’identificació de radiofreqüència (RFID) que afavoreix la inserció laboral de persones desafavorides i millora la qualitat del servei. L’Hospital de Manlleu s’ha convertit en el primer centre hospitalari de Catalunya que treballa amb aquesta tecnologia.

El projecte neix a la Fundació Ave Maria, que és una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció especialitzada a persones amb discapacitat intel·lectual i té com a un dels seus objectius principals la inserció laboral de les persones discapacitades. Amb aquest objectiu va desenvolupar la tecnologia per a la gestió de la bugaderia de la seva residència.

Fundació Ave Maria (Sitges) ha cedit el Premi a la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu ja que, d’acord al que es preveia en el projecte presentat, ha estat l’entitat d’Osona que ha fet la implantació del sistema de gestió de la bugaderia mitjançant RFID.

Després de la presentació del projecte es va fer una visita a les instal·lacions de la bugaderia de l'Hospital Sant Jaume per veure com funciona a la pràctica aquest sistema.