← Altres notícies

La consulta de lactància materna ja ha atès més de 200 visites

El servei es va posar en marxa fa un any al CAP Osona, en el marc del projecte per promoure l'alletament matern que impulsem el Consorci Hospitalari de Vic i l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut.

Des de fa un any, el Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) ofereix al CAP Osona una consulta específica sobre lactància materna, a càrrec d'una llevadora experta en el tema. En aquest temps, el servei ha atès més de 200 consultes, la majoria relacionades amb problemes molt freqüents com presència de clivelles, dolor en alletar, poc augment de pes del nadó, dubtes sobre la conservació de la llet materna, preses molt llargues, rebuig del pit o incorporació a la vida laboral, entre altres.

La consulta de lactància materna és una iniciativa sorgida del projecte de col·laboració entre el CHV i l’ICS per promoure l’alletament. I és que l’evidència científica indica que la llet materna és el millor aliment per al nadó, alhora que donar el pit aporta múltiples beneficis a la salut de la mare, entre ells la prevenció del càncer de mama i d'ovari.

La guia Recomanacions per a l'alimentació en la primera infància de 0 a 3 anys, publicada pel Departament de Salut, recomana l'alletament matern exclusiu durant els primers 6 mesos de vida de l'infant i, a partir d'aquest moment, complementada amb altres aliments fins als 2 anys d'edat o més, o bé fins que mare i/o infant ho decideixin. Una pauta que recolzen també les principals autoritats en la matèria: des de l’OMS o UNICEF, fins a l'Acadèmia Americana de Pediatria i l'Associació Espanyola de Pediatria.