← Altres notícies

El CHV ensenya als infants la importància de rentar-se les mans

Aquest divendres 4 de maig, els centres del CHV han organitzat diferents activitats divulgatives al voltant del Dia Mundial de la Higiene de Mans. Com a novetat, enguany s'ha impulsat una campanya per arribar als escolars a través d'una auca, cançons i activitats tant a l'aula com a l'hospital.

"La millor manera de fer marxar 'els bitxos' de les mans / és un bon rentat de mans, / però recorda bé, / tots els passos que has de fer". Aquesta és una de les estrofes de l'Auca del Rentat de Mans, un dels materials divulgatius que ha elaborat l'Hospital de Manlleu per conscienciar els escolars del municipi sobre la importància de cuidar la higiene de les mans. I és que, enguany, a més d'incidir sobre professionals i pacients, els centres del Consorci Hospitalari de Vic fan extensiva també als més petits la seva campanya per fomentar aquest hàbit, senzill però molt eficaç, per prevenir infeccions.

Activitats infantils a Manlleu

Les activitats al voltant del Dia Mundial d'Higiene de Mans s'han celebraran avui 4 de maig -la data oficial és dissabte dia 5-. L'acte principal ha tingut lloc a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, on els alumnes d'infantil de l'escola El Carme Vedruna han participat en una activitat conjunta amb els usuaris de la Residència Aura i de l'Hospital de dia.

Avis i infants han cantat junts una cançó sobre els bons hàbits en el rentat de mans i, al final, se'ls ha regalat una auca i un punt de llibre que expliquen amb un llenguatge adaptat els passos a seguir per rentar-se bé les mans. Al vestíbul del centre també s'hi exposen els dibuixos que van fer els nens i nenes durant l'activitat d'higiene de mans que va realitzar a l'escola, a primers d'abril, la infermera de control de la infecció del CHV Anna Besolí.

Tens les mans netes?

Als dos hospitals del CHV també s'hi han realitzat diverses activitats per a professionals i pacients, al voltant del lema que ha triat enguany l'Organització Mundial de la Salut per commemorar la jornada: "És a les vostres mans prevenir la septicèmia en l'atenció sanitària". A les entrades de l'Hospital Universitari de Vic (HUV) i de l'Hospital de Manlleu s'han habilitat punts informatius per ensenyar a rentar-se adequadament les mans i on es podien comprovar els resultats amb làmpades ultraviolades. Aquesta activitat ha comptat amb el suport dels alumnes del Grau d'Infermeria de la UVic-UCC. Així mateix, a l'HUV s'han exposat les fotografies guanyadores del Concurs fotogràfic d'higiene de mans que organitza cada any el Consorci entre els seus treballadors, i s'han distribuït exemplars de l'Auca del Rentat de Mans als diferents espais d'atenció pediàtrica.

Activitat per conscienciar sobre la higiene de mans que es va realitzar, a l'abril, a l'escola El Carme Vedruna de Manlleu
Els alumnes d’infantil de l’escola El Carme han participat en una activitat conjunta amb els usuaris de la Residència Aura i de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu
El punt d'informació sobre higiene de mans a l'HUV ha comptat amb el suport dels estudiants del Grau d'Infermeria de la UVic-UCC