← Altres notícies

La Diada Infermera del CHV posa en valor el coneixement i el talent de les seves infermeres

Amb motiu del Dia Internacional de la Infermera, el CHV va celebrar aquest dijous 16 de maig la Diada Infermera, una trobada que va servir per compartir i reconèixer bones pràctiques a més de posar en valor el talent dels professionals de Cures del Consorci.

La Diada Infermera va constar de dues taules rodones i una experiència de pacient en primera persona. La primera taula va estar moderada per la cap d'Unitat de Cures d'Urgències, Visi García-Mota. Les infermeres Montse Assens, Laura Rota, Anna Urbea, Marta Mas i Xavier Palomar van donar a conèixer propostes i experiències sobre la resposta infermera a diferents situacions de pacients, des de dones amb càncer de mama a pacients amb transplantament renal, a més d'explicar el suport que es porta a terme des de fa 20 anys als addictes per via parenteral de la comarca, com es tracta els pacients que requereixen CPAP a través de la consulta infermera o com s'organitza el SEM com a peça clau per garantir una resposta adequada.

Posteriorment, la cap d'Unitat de Treball Social, Carme Guiteras, va presentar l'experiència personal de Joan Puig, qui va comentar com havia viscut la seva estada recent com a pacient, quines intervencions van contribuir al seu benestar, i com va gestionar sentiments com l'agraïment, la por o l'angoixa.

Finalment, la segona taula rodona va estar moderada per la infermera Emilia Chirveches i va permetre objectivar els resultats de la pràctica infermera en diversos àmbits a través de les conclusions exposades per Joan Palmarola, Alicia Minaya, Marta Roquet, Núria Carola i Judit Pons. Els professionals van parlar de l'impacte d'intervencions tan diverses com la relaxació individual, la valoració del dolor, la intervenció educativa, el maneig de l'aloempelt en intervencions quirúrgiques de cirurgia ortopèdica i traumatològica, i l'avaluació d'un programa de gestió de casos de temptatives autolítiques en la prevenció del suïcidi.

Tres dels estudis presentats durant la jornada s'emmarquen en el context de tesis doctorals i dos han rebut finançament en forma d'intensificacions de recerca del PERIS 2017.