← Altres notícies

"La Caixa" subvenciona part dels nous equipaments per a les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic

L'Obra Social de l'entitat aportarà 40.000 euros per millorar la dotació d'aquest servei essencial on s'atenen més de 60.000 pacients l'any.

Aquest dijous, el president del Consorci Hospitalari de Vic, Jaume Portús, i el director territorial de Caixabank a Catalunya, Jaume Masana, han signat el conveni de col·laboració pel qual l'Obra Social de "La Caixa" aportarà 40.000 euros per finançar l'adquisició d'una part dels nous equipaments de les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic.

La incorporació de nous equipaments és la darrera fase del pla de millora de les Urgències, després de la remodelació integral de les instal·lacions que es va dur a terme a finals de l'any passat i que va permetre ampliar-ne la capacitat i guanyar en funcionalitat, confort i seguretat.

En concret, es preveu instal·lar un sistema centralitzat de monitoratge de pacients -amb un control central i satèl·lits a cada box connectats via wi-fi-, i adquirir nous aparells d'electromedicina, un ecògraf per realitzar exploracions de suport diagnòstic i dos aparells de ventilació respiratòria no invasiva. El cost total dels nous equipament serà de prop de 308.000 euros, bona part dels quals es finançarà a través de les aportacions solidàries d'entitats i empreses de la comarca.

A l'Hospital Universitari de Vic s'hi atenen cada any més de 60.000 urgències, entre primària i hospitalària, amb un flux continu de pacients les 24 hores del dia.