← Altres notícies

"La Caixa" subvenciona les beques solidàries per als usuaris del Centre de dia Josep Roqué

Per quart any consecutiu, el Centre de dia Josep Roqué i Castell de Manlleu comptarà amb la col·laboració de l'Obra Social "La Caixa" per finançar part del programa 'Un Centre de dia obert a tothom'.

Com l'any passat, l'aportació de l'entitat tornarà a ser de 10.000 euros, una quantitat que facilitarà que persones amb menys recursos puguin accedir als serveis que ofereix el centre, ampliar la freqüència d'assistència o disposar d'un àpat complet i saludable.

El 2017, el centre va donar servei a 114 persones diferents, essent, des de la data de la seva obertura, la xifra més alta de persones ateses. Durant l'any, els diferents finançaments aconseguits van permetre que el 16% d'aquestes persones puguin assistir a les activitats del centre de dia gràcies a la bonificació del 75%, 50% o 25% segons una valoració social prèvia. La majoria de les beques atorgades cobreixen les tres quartes parts de la factura, el que demostra que aquestes persones no podrien assistir al recurs sense aquest ajut.

L'objectiu de les beques del Centre de dia Josep Roqué és que la persona gran que decideixi assistir al centre ho pugui fer independentment del seu nivell de renda.

Una col·laboració social amb passat, present i futur

Fa tres anys, ja es va establir un marc de col·laboració entre les dues entitats per impulsar el projecte de les beques solidàries, després que un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona detectés les dificultats que tenen algunes persones de Manlleu per poder accedir a tots els serveis que ofereix el centre de dia.

El divendres 6 de juliol, el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, i el director d'institucions de Caixa Bank a la Catalunya Central, Antoni Noguera, han reeditat l'acord de col·laboració. A la trobada, també hi han assistit M. Àngels Romeu, directora de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu; Claude Protin, sotsdirectora de Dependència del CHV; Inés Pujol, infermera responsable del Centre de dia Josep Roqué; i Irene Álvarez i Domna Cunill, les respectives directores de les oficines de CaixaBank a la Plaça Fra Bernadí i al barri de l'Erm de Manlleu.