← Altres notícies

Les teràpies digitals: els fàrmacs del futur?

Les vuitenes jornades R+D+I TIC Salut i Social, que se celebraran a l'edifici El Sucre de Vic el 27 i 28 de setembre, tractaran un any més sobre com l'ús de la tecnologia pot millorar la salut i la qualitat de vida de les persones i de la comunitat.

Les jornades aprofundiran en els últims avenços de teràpies que s’ajuden de la tecnologia per obtenir els seus objectius: gravar la vida quotidiana dels pacients d'Alzheimer en fase inicial i fer-los veure les imatges posteriorment, per ajudar-los a recordar; utilitzar aplicacions mòbils per diagnosticar la dislèxia o prescriure tractaments de realitat augmentada com a recurs per superar les fòbies, entre d’altres. Durant les jornades es reflexionarà sobre el paper d’aquestes teràpies com a substitutes o complements dels fàrmacs, tractaments o instruments educatius tradicionals. També s'hi exposaran exemples del seu ús com a model organitzatiu d'organitzacions socials i sanitàries i sobre els coneixements i competències que requereixen els professionals en aquest context.

Més de 30 ponents i 109 comunicacions registrades

El programa de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social inclou més de 30 ponents i 109 comunicacions registrades, en una trobada que coorganitzen la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya a través de la Càtedra TIC Salut i la Càtedra de Serveis Socials, la Fundació TIC Salut Social, el Consorci Hospitalari de Vic, l'Institut Català de la Salut, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, EBA Vic Sud, EBA Centelles i la Fundació Althaia. De moment ja hi ha 200 inscrits.

Les jornades s'articularan al voltant de dues conferències marc i tres taules rodones, dedicades respectivament a les teràpies digitals en neurociències -aplicables en casos com la dislèxia o l'Alzheimer-, a la humanització de les organitzacions a través de les tecnologies i a l'avaluació i al debat d'experiències tecnològiques.

Les jornades R+D+I TIC Salut i Social

Les jornades s'adrecen a professionals i investigadors de diferents disciplines (salut, social, tecnologia, empresa...) motivats pels àmbits de les TIC, Salut i Social, a emprenedors i a empreses d'aquests mateixos sectors, a CEO i tècnics d'entitats assistencials, i a estudiants, tant universitaris com de Batxillerat i cicles formatius.