← Altres notícies

El CHV garantirà els serveis mínims essencials durant la vaga de metges

Urgències i Hospitalització funcionaran normalment d'acord amb els serveis mínims establerts. Els pacients que tinguin programada una visita o una prova poden trucar al 93 8891111, al 93 7027799 o acudir als taulells de Consultes per informar-se de si es podrà efectuar o bé reprogramar-la.

El Consorci Hospitalari de Vic ha organitzat els serveis mínims per garantir la prestació de tots els serveis essencials durant la vaga de metges convocada per als dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre a tots els hospitals de Catalunya.

Urgències i hospitalització: els serveis d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic funcionaran amb normalitat, així com les unitats d'hospitalització tant d'aquest centre com de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Intervencions: en els últims dies, s'han reprogramat algunes de les intervencions quirúrgiques no urgents que estaven previstes per a la setmana vinent.

Visites i proves: a les persones que tinguin programada una prova o visita amb l'especialista per a primera hora del matí del dilluns 26 de novembre -primer dia de la vaga-, es recomana que acudeixin al centre, validin la visita i es dirigeixin al taulell de Consultes Externes on els indicaran si aquesta es podrà dur a terme o, en cas contrari, els demanaran les dades per poder-la reprogramar.

La resta de persones que tinguin programada una prova o visita durant la setmana, poden acudir presencialment a Consultes o bé trucar als telèfons 93 889 11 11 o 93 702 77 99 on els indicaran si el metge/ssa que els havia d'atendre ho podrà fer o, si no és així, recolliran la sol·licitud per canviar-la de dia. El CHV ha reforçat l'atenció telefònica i presencial durant tota la setmana per poder respondre a aquestes sol·licituds.

Una vaga convocada per un únic sindicat a nivell de Catalunya

La convocatòria de vaga està promoguda per Metges de Catalunya -la resta de sindicats no s'hi han adherit- a tots els centres de la xarxa sanitària concertada amb el Servei Català de la Salut. En conjunt, s'adreça a més de 10.000 facultatius de 53 hospitals d'aguts, 86 equips d'atenció primària, 50 centres sociosanitaris i 25 de salut mental. La vaga del sector concertat coincideix amb la mobilització del personal mèdic que el mateix sindicat ha convocat als centres d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS).

Signat el nou Conveni laboral de la sanitat concertada

L'anunci de la vaga ha coincidit, aquesta setmana, amb la signatura del II Conveni Col·lectiu dels Hospitals d'Aguts, Centres d'Atenció Primària, Centres Sociosanitaris i Centres de Salut Mental concertats amb el Servei Català de la Salut per al període 2017-2020. El conveni ha estat aprovat pels sindicats CCOO, UGT i SATSE -tots els majoritaris, a excepció de Metges de Catalunya que hi està en desacord i per això manté la convocatòria de vaga- i per les patronals CAPSS, UNIÓ i ACES que agrupen els hospitals i centres de salut i atenció social concertats de Catalunya.

Fruit d'un any de negociacions, el nou conveni laboral millora substancialment les condicions dels professionals sanitaris i dels centres, donant resposta a la majoria de les reivindicacions a nivell d'increment de salaris, recuperació de pagues, duració de la jornada, complements i permisos.

El Departament de Salut ja ha emès un comunicat informant que el CatSalut aprovarà els propers dies el nou escenari d'increment de tarifes, necessari per donar resposta a l'augment de la despesa laboral que implica el nou conveni.