← Altres notícies

Tots els CAP d’Osona tancaran a les 20 h

Entra en vigor la instrucció del CatSalut que unifica l'horari de tancament de tots els Equips d'Atenció Primària i els serveis d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR).

A partir del 14 de gener, els centres d'atenció primària de la Catalunya Central unificaran el seu horari de tancament a les 20 h del vespre. El nou horari s'implantarà de manera progressiva, tal com ja s'està fent aquests dies als CAP de tota Catalunya.

Per garantir l'atenció als ciutadans, els punts d'atenció continuada de Primària -on s'atenen urgències les nits i els caps de setmana- avançaran l'horari d'obertura també a les 20 h del vespre, en lloc d'obrir a les 21 h com fins ara. A Urgències de l'Hospital Universitari de Vic, el nou horari es començarà a aplicar entre el personal mèdic de l'ACUT (Atenció Continuada de les Urgències de base Territorial) a partir del mateix 14 de gener, mentre que el de l'equip d'infermeria de Primària s'adequarà a partir del 31 de gener.

Conciliació i equitat

La mesura impulsada pel CatSalut pretén afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral dels professionals que treballen als CAP i als ASSIR de Catalunya i, alhora, busca garantir l'equitat territorial homogeneïtzant els horaris d'atenció ja que actualment el 73% dels CAP de Catalunya ja tanquen a les 20 hores i la resta a les 21 h.