← Altres notícies

Menús de carmanyola saludables per als professionals

El cuiner Gil Currius, del restaurant El Barecu, i el fundador de la Fundació San Qiang, Jordi Salés, van impartir la primera sessió d'aquesta iniciativa adreçada al foment de l'alimentació saludable entre els professionals del CHV.

El Consorci Hospitalari de Vic ha impulsat una iniciativa que sota el nom de 'La carmanyola saludable' pretén ensenyar als seus professionals a cuinar de forma més saludable i seguir una dieta més sana. Cada quatre mesos, la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic acollirà una 'masterclass' a càrrec del cuiner Gil Currius, del restaurant El Barecu -guanyador del programa Joc de Cartes com a 'Millor restaurant d'Osona'-, i el fundador de la Fundació San Qiang, Jordi Salés.

Durant la primera sessió, celebrada el passat dijous 7 de febrer, Salés i Currius van fer una introducció sobre alguns mètodes de cocció especialment recomanats per elaborar plats de manera ràpida, fàcil i nutritiva com cuinar a baixa temperatura, confitar, marinar o escaldar els aliments, a més dels avantatges de cuinar i conservar les diverses elaboracions al buit. L'acte va tenir una vessant molt pràctica, en què es van conèixer fins a sis menús de carmanyola diferents i les diverses possibilitats a l'hora de combinar els aliments per aprofitar i treure el màxim profit dels productes de temporada. Al final, els assistents van poder assaborir un petit aperitiu de carxofa amb brandada de bacallà.

'La carmanyola saludable' és una iniciativa que es porta a terme per primera vegada i és una de les accions principals per a l'any 2019 que recull el projecte 'Entorn de treball segur i saludable' impulsat pel CHV.