← Altres notícies

Osona, capital de la recerca en Geriatria i Gerontologia 2019

Vic ha estat la ciutat escollida per celebrar aquest mes de març la cinquena edició de l'Update en Geriatria que organitza anualment la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG).

En la #GeriCat19, que va tenir lloc aquest dimecres 5 de març a l'edifici del Sucre de Vic, hi van participar un centenar de professionals de la Geriatria i la Gerontologia d'arreu de Catalunya i de l'Estat, que van posar en valor les millors aportacions de recerca dels professionals d'aquesta especialitat en les revistes científiques nacionals i internacionals.

El president de la SCGiG, Marco Inzitari, va ser l'encarregat d'inaugurar l'acte, juntament amb el cap del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona, Joan Espaulella. La coordinadora del grup de recerca TR2LAB i vicedegana de recerca de la Facultat de Medicina, Marta Otero, va oferir la conferència inaugural "El repte de fer recerca a casa nostra (i no morir en l'intent): de la teoria a la pràctica".

Durant tot el matí, van tenir lloc diverses taules a fi d'exposar les millors evidències de Geriatria i Gerontologia de Catalunya i Internacionals de l'any 2018, en què van participar diferents professionals de la Geriatria del servei territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona com Mariona Espaulella i Jordi Amblàs (vicepresident de la SGCiG).

A la tarda, va tenir lloc la Jornada de Residents de Geriatria, amb la presentació del pla de formació d'infermeria geriàtrica i amb les ponències de Patologia Cardíaca en la Gent Gran -on el resident de Geriatria Santi Castejón va exposar un cas clínic-.

Per a tots els assistents, va ser una jornada positiva i enriquidora, tant d'actualització de coneixements com de retrobada entre professionals de l'àmbit de la Geriatria i la Gerontologia.

Marta Otero, coordinadora del grup de recerca TR2LAB i vicedegana de recerca de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, durant la conferència inaugural