← Altres notícies

Per què treballar en el sector sociosanitari?

El Consorci Hospitalari de Vic participa en la campanya impulsada pel Centre de Formació en Serveis a la Comunitat de Manlleu per posar en valor els perfils de professionals que treballen en l'àmbit sociosanitari.

La campanya neix amb la voluntat de visibilitzar la feina de les persones que treballen en el sector i facilitar-los una oferta de cicle formatiu per obtenir la qualificació de Tècnic d'Atenció a Persones en Situació de Dependència.

Per això, s'han editat 9 peces audiovisuals que donen veu als diversos perfils que intervenen en el món sociosanitari: tècniques d'atenció, persones ateses, professionals d'empreses d'atenció, estudiants i formadores.

Els vídeos són temàtics i, a través de testimonis, tracten diferents aspectes com la formació, la importància de la vocació, les possibilitats de futur, el vincle amb les famílies, etc. Tot plegat, per posar en valor una feina molt humana i gratificant que aporta grans dosis de realització personal i que és una oportunitat laboral de present i de futur, en un sector en expansió.

Les gerocultores, treballadores familiars, terapeutes ocupacionals tenen feina garantida per atendre una població cada vegada més envellida, dependent i amb malalties cròniques, ja sigui en l'àmbit d'atenció domiciliària o residencial, així com també en l'àmbit sociosanitari.

Un treball conjunt entre diferents institucions per a un mateix objectiu

El Centre de Formació en Serveis a la Comunitat és un projecte de col·laboració publicoprivada que es va posar en marxa el 2017 amb el treball conjunt de l'Ajuntament de Manlleu (a través de l'Oficina de Promoció Econòmica i el Servei d'Educació), l'Institut Antoni Pous de Manlleu, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Assistencial d'Osona (FADO) i el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest centre és un projecte pioner de treball conjunt entre la formació reglada, la formació ocupacional, la formació continua i els serveis d'acreditació, d'orientació i d'inserció de l'àmbit sociosanitari.