← Altres notícies

Aquest diumenge, Osona Salut Mental al programa 30 minuts de TV3

La infermera d'Osona Salut Mental Judit Pons donarà la seva visió com a experta en suïcidi aquest diumenge al programa 30 minuts de TV3, que tractarà sobre l'aïllament a les presons.

El documental "Aïllament: la presó dins de la presó", que s'emetrà per Televisió de Catalunya a les 21:55h, donarà a conèixer una realitat molt desconeguda del sistema penitenciari: els departaments especials de règim tancat. Com a tractament o com a càstig, les persones recloses poden passar fins a 18 hores tancats a la seva cel·la en soledat.

Sobre el mateix tema i per anunciar aquest reportatge, la periodista Mònica Terribas va moderar aquest dijous una tertúlia al programa 'Els Matins de Catalunya Ràdio' en la que va participar la directora del documental; el director de Salut Mental del CHV, Dr. Santiago Escoté, el subdirector general de Programes de Rehabilitació i Sanitat de la Direcció General de Serveis Penitenciaris, Carlos Soler; i l'advocat Andrés García Berrio que porta la causa de dos reclusos que es van suïcidar a la presó.

El Dr. Escoté parla a la Cadena Ser i a TV3 sobre l'estigma de la malaltia mental

Montse Batalla és una persona afectada per una problema de salut mental que ha volgut denunciar a través del còmic 'Manicomio', del qual n'és l'autora juntament amb la seva parella, el tracte que va rebre a l'inici del seu diagnòstic. No va ser fins que va ser atesa al CHV pel Dr. Santiago Escoté que va poder posar nom a la seva malaltia i es va començar a sentir millor i ben atesa.

Molts mitjans de comunicació s'han fet ressò de l'experiència vital de la Montse i han demanat també la visió professional del psiquiatra que la va ajudar a assumir amb valentia el seu problema de salut mental. Per això, el Dr. Escoté ha participat en els següents espais periodístics: