← Altres notícies

L’Obra Social “La Caixa” subvenciona les beques del Centre de dia Josep Roqué

Els 10.000 € aportats per l'entitat financera facilitarà a les persones grans més fràgils l'accés als serveis que ofereix el centre, ampliar la freqüència d'assistència i disposar d'un àpat complet i saludable.

El programa de beques solidàries 'El Centre de dia Josep Roqué i Castell obert a tothom' compta un any més amb la col·laboració de l'Obra Social "La Caixa". Aquest divendres 12 d'abril, l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, han reeditat l'acord amb el director d'Institucions de Caixa Bank a la Catalunya Central, Antoni Noguera. A la trobada, també hi han assistit M. Àngels Romeu, directora de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu; Claude Protin, sotsdirectora de Dependència del CHV; Inés Pujol, infermera responsable del Centre de dia Josep Roqué; i Irene Álvarez Picola i Domna Cunill, les respectives directores de les oficines de CaixaBank a la Plaça Fra Bernadí i al barri de l'Erm de Manlleu.

En aquests tres primers mesos de l'any, el centre de dia ha servit 1.558 àpats calents i ha realitzat més de 2.040 sessions. L'any 2018 els diversos finançaments aconseguits van permetre que el 18,5% de les persones ateses poguessin assistir a les activitats del centre gràcies a una bonificació del 75%, 50% o 25%. Les beques s'atorguen mitjançant una valoració social prèvia que garanteix que la persona gran que necessiti i decideixi assistir al centre ho pugui fer encara que la seva capacitat econòmica no li ho permeti.

Aquest programa de beques va ser reconegut per la Unió Catalana d'Hospitals en la vuitena edició dels premis "La Unió a la Innovació en Gestió" amb el segon Premi a la Innovació en Polítiques d'Eficiència en Recursos per la seva genuïtat i per la transparència i equitat amb la qual s'atorguen els ajuts.