← Altres notícies

L’estalvi del #repteManlleu es destinarà a la prevenció d’úlceres per pressió

La campanya de reciclatge #repteManlleu impulsada per l'Ajuntament de Manlleu s'ha traduït en un estalvi de 1.783 euros que es destinaran a l'HSJM i la Residència Aura.

Amb l’aportació rebuda per part de l’Ajuntament de Manlleu, l'Hospital i la Residència Aura adquiriran dispositius sobre-matalassos i coixins antiescares que ajudaran a prevenir i tractar úlceres, escares i ferides.

El material que s'incorporarà gràcies a l'estalvi del #repteManlleu és lleuger, còmode, net i molt útil per a les persones que pateixen dolor crònic, ja que les cambres d'aire de poliuretà interconnectades ofereixen una redistribució de pressió òptima per a tots els pacients de risc. D'aquesta manera, mantenen la integritat de la pell, ajuden a que la ferida no empitjori si la pell ja està encetada i eviten la formació d'úlceres.

Un altre dels avantatges d'aquestes eines és que no requereixen ús de compressor i, per tant, funciona sense electricitat ni cap soroll extern. La pressió es manté mitjançant una manxa manual intercanviable d'un dispositiu a l'altre i l'únic que cal fer és assegurar setmanalment que la pressió del matalàs protector és la correcta.

El #repteManlleu va consistir en una campanya per fomentar la millora de la recollida selectiva dels habitants de Manlleu durant el segon semestre de 2018. L'estalvi acumulat es va calcular comparant els percentatges i costos de recollida selectiva durant els mesos de la campanya amb el mateix període de l'any anterior.

Des del CHV es vol agrair a l'Ajuntament de Manlleu i la ciutadania del municipi el seu compromís amb el benestar dels usuaris de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i la Residència Aura.

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va fer entrega del xec a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu el 4 d’abril en el marc de la Setmana Ambiental