← Altres notícies

Les infermeres del CHV protagonistes del Codi d'Ètica del COIB

Aquest mes de maig, s'ha presentat a la seu del Col·legi Oficial d'Infermeres de Barcelona el Codi d'Ètica de la professió, les imatges del qual es van prendre, en gran part, a les instal·lacions del Consorci Hospitalari de Vic.

Aquest és un projecte que el Col·legi ha desenvolupat conjuntament amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya a través de la seva Comissió Deontològica, amb l'objectiu d'ajudar a divulgar el codi d'ètica, d'una manera més amena, tant a estudiants com a les infermeres perquè el tinguin més present en l'exercici de la professió.

Les sessions fotogràfiques es van realitzar l'estiu de l'any 2017. Durant dos dies, es van fotografiar diferents escenes a les instal·lacions del CHV, amb l'objectiu d'il·lustrar els principis ètics de la infermeria per poder-ne fer difusió.

Trobar nous formats

El codi d'ètica de les infermeres i infermers compta amb 72 articles, i tots ells s'han recopilat en un document audiovisual que dura uns 10 minuts. El fet de presentar-lo en imatges, respon a la necessitat de trobar nous formats que permetin donar-lo a conèixer, sobretot pensant en l'àmbit acadèmic i formatiu. Per això es posarà a disposició de tots els centres que imparteixin el grau d'Infermeria. També està pensat per fomentar la incorporació de l'ètica en la professió i que els professionals el tinguin més present en el seu dia a dia. Actualment Catalunya compta amb més de 45 mil infermeres i és el col·lectiu professional més nombrós del sistema sanitari.