← Altres notícies

Torna la Setmana sense fum: Recupera la inspiració

Els centres del CHV i la FHSC s'han adherit un any més a la celebració de la XX Setmana Sense Fum, que des d'aquest dilluns fomenta la conscienciació sobre el consum del tabac sota el lema 'Recupera la inspiració'.

La campanya està organitzada per la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum. Amb l'objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum, a Osona s'han creat unes estructures en forma de pulmons que simbolitzen, d'una banda, un arbre verd i sa, i de l'altra, un de sec i malalt. A cada pulmó s'hi han incorporat diverses imatges i missatges per mostrar les diferències entre les accions saludables i sostenibles i les accions que suposen malalties i amenaces al medi ambient.

La construcció dels pulmons per a la campanya ha anat a càrrec del grup de Prevenció i Promoció de la Salut (PIPS) del SISO i de professionals i usuaris d'Osona Salut Mental i de l'Hospital de Dia de Manlleu. D'aquesta manera, tots els centres han comptat amb aquestes estructures per a la campanya de la XX Setmana sense fum, que finalitza aquest divendres 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac.

A més de l'activitat de sensibilització amb els pulmons, a les persones que s'apropin als espais informatius se'ls convidarà a omplir una breu enquesta per valorar quina importància li donen a les actuacions de prevenció i control del tabaquisme i quines creuen que són més útils.

Durant aquesta setmana s’han instal·lat espais informatius de dilluns a divendres, d'11 a 14h, a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i a Osona Salut Mental. El dijous 30 de maig va ser el torn de la Clínica de Vic i aquest divendres hi ha una taula al vestíbul de l'Hospital Universitari de Vic.