← Altres notícies

Albert Om entrevista una pacient d'Osona Salut Mental

El presentador del programa de ràdio 'Islàndia' de RAC1, Albert Om, va visitar el centre del CHV per entrevistar una adolescent de 14 anys que és usuària de l'Hospital de dia infanto-juvenil i que, prèviament, havia estat hospitalitzada durant onze setmanes a causa d'un trastorn de la conducta alimentària.

L'entrevista, de mitja hora de durada, es va gravar aquest mes de juny a les instal·lacions d'Osona Salut Mental i també va incloure una conversa amb la mare de la jove. De fet, va ser la pròpia família qui va decidir fer pública la seva història. D'una banda, per mirar d'ajudar a altres famílies que es troben en la mateixa situació i, de l'altra, per posar en valor el bon tracte que han rebut per part dels professionals del Consorci Hospitalari de Vic.

Un dels aspectes més ben valorats per part de la família és que la unitat d'hospitalització de Pediatria de l'Hospital Universitari de Vic compta amb dues habitacions especialment condicionades per acollir infants o adolescents amb problemes psiquiàtrics. Això permet que els pacients menors d'edat siguin atesos per l'equip de Salut Mental però que estiguin ingressats en uns espais pediàtrics, un entorn molt més adequat i agradable per a ells que estar en una unitat d'internament de Psiquiatria.

Els trastorns de la conducta alimentària són una de les principals causes d'estada hospitalària en l'àmbit de la Salut Mental infanto-juvenil, tant al Consorci Hospitalari de Vic com a nivell general.