← Altres notícies

Èxit de participació a la XVII Jornada de Cardiologia per a Metges d’Atenció Primària

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC va acollir dijous una nova edició de la jornada sobre Cardiologia adreçada a facultatius i residents d'Atenció Primària.

Durant l'acte inaugural, la cap del Servei de Cardiologia del CHV i coordinadora acadèmica de la jornada, Dra. Oona Meroño, va destacar la importància de la trobada per continuar compartint coneixement sobre l'especialitat entre els metges d'atenció familiar i comunitària i que es faci en una facultat d'on sortiran els primers metges formats a Osona. L'adjunt a gerència del CHV, Dr. Oriol Morera, va fer èmfasi en com la jornada pretén apoderar els professionals i posar en valor l'assistència a les persones de manera global mitjançant els diversos recursos i nivells assistencials del territori.

El degà de la Facultat de Medicina, Dr. Ramon Pujol, va reconèixer que la relació entre la universitat i el CHV és cada cop més estreta i va obrir les portes als professionals perquè hi aportin el seu coneixement en l'àmbit clínic. De fet, aquest mes de setembre els alumnes de la primera promoció de la facultat cursaran el tercer curs del grau i començaran així la formació clínica al propi entorn assistencial amb les assignatures d'Exploració Física i Pràctica Clínica. Els alumnes que es formin a la Unitat Docent Territorial de Vic passaran, entre d'altres, per l'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

La Jornada de Cardiologia per a Metges d'Atenció Primària, que enguany arribava a la dissetena edició, va comptar amb set grans blocs temàtics en què diversos professionals de la comarca van parlar sobre patologies i factors de risc cardiovasculars. L’organització va anar a càrrec del CHV i la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, mentre que la FORES en va gestionar la secretaria tècnica.

Els doctors Oriol Morera i Oona Meroño durant la presentació de la jornada