← Altres notícies

L’Hospital Universitari de Vic inicia la reforma de la tercera planta

Es remodelarà completament la unitat d'hospitalització 3.1 i el vestíbul per guanyar en confort, accessibilitat i funcionalitat. Les obres començaran el 29 de juliol i duraran uns set mesos.

Espais més confortables, funcionals i accessibles; habitacions de disseny hoteler amb els equipaments (connexions, oxigen...) amagats de la vista; wifi gratuïta per a pacients i acompanyants; climatització i il·luminació intel·ligents... Aquest proper 29 de juliol s'inicien les obres de remodelació de la tercera planta de l'Hospital Universitari de Vic, que inclouran la reforma completa de l'ala que acull la unitat d'hospitalització 3.1 i del vestíbul.

A l'Hospital, amb el confort d'un hotel

El disseny seguirà el Pla Funcional d'Hospitalització del Consorci Hospitalari de Vic, que defineix com han de ser tots els nous espais d'internament i que ja va guiar la reforma de la primera planta. Comoditat, funcionalitat i accessibilitat seran les senyes d'identitat la nova unitat: tres elements clau -segons la pròpia opinió dels pacients enquestats- per convertir l'hospital en un entorn acollidor que situï l'experiència del pacient al centre de l'atenció.

La unitat comptarà amb 13 habitacions, totes dobles excepte una, tot i que podran funcionar com individuals segons les necessitats dels pacients i la disponibilitat. També millorarà la funcionalitat dels espais per garantir la màxima comoditat dels professionals durant l'assistència i afavorir el treball multidisciplinari.

La sostenibilitat ambiental serà un altre factor rellevant en el disseny de la unitat, tant en la tria dels materials i elements constructius, com a l'hora d'incorporar sistemes per optimitzar el consum energètic: climatització, il·luminació, tancaments...

2,5 milions en inversions

La reforma de la tercera planta tindrà un cost d'1,45 milions, que sortirà del total de 2,5 milions que el CatSalut té previst invertir en la millora de les instal·lacions i equipament dels centres del Consorci Hospitalari de Vic durant l'any 2019.

La realització de les obres ha estat adjudicada a l'empresa Construccions Ferrer. Els treballs començaran aquest 29 de juliol i es preveu que durin uns 7 mesos, tot i que no afectaran ni l'activitat assistencial ni la circulació de pacients i visites.

A la unitat 3.1 s'hi ubicava fins fa pocs mesos la unitat d'internament de pacients aguts i subaguts de Psiquiatria, que recentment s'ha traslladat a uns nous espais a la planta 7. En paral·lel a les obres, durant aquest 2019 està previst projectar els plans de reforma d'altres espais de l'Hospital, com la unitat d'Esterilització i els nous Laboratoris, que es desenvoluparien a partir de l'any vinent.