← Altres notícies

Obre el nou edifici de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic

Es posa en marxa la recepció principal, el vestíbul, el pàrquing, els nous ascensors i una part de l'Àrea Ambulatòria. En els propers mesos, s'anirà traslladant als nous espais la resta de l'activitat ambulatòria i de rehabilitació.

L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic obre aquest 25 de juliol la recepció i el vestíbul del seu nou edifici que, a partir d'ara, serà la porta d'entrada principal per a tots els pacients, acompanyants i visites que acudeixin al centre. També entren en funcionament el renovat eix d'ascensors per accedir a les plantes d'hospitalització, el pàrquing subterrani i part dels consultoris i de l'Hospital de dia de l'Àrea Ambulatòria.

Després de l'obertura -al maig- dels jardins i el parc públic que envolten l'Hospital, la posada en marxa d'aquestes instal·lacions completa la millora de l'accessibilitat al centre, alhora que permet deshabilitar els circuits provisionals que s'havien establert durant el període d'obres.

El projecte d'ampliació i modernització de l'Hospital es donarà per acabat després de l'estiu. En aquests moments, han finalitzat les obres i s'està procedint a equipar els nous espais assistencials amb tots els recursos materials que es necessitaran per atendre els pacients. Així, a partir de setembre, es posaran en funcionament la resta de l'Àrea Ambulatòria (consultoris i Hospital de dia) i l'Àrea de Rehabilitació, a més del jardí interior i la cafeteria.

Què funciona ja?

Fins ara, s'han posat en marxa els següents recursos:

  • Jardins i parc públic de l'entorn de l'Hospital
  • Porta principal, vestíbul i recepció del nou edifici
  • Nous eixos d'ascensors (plantes d'hospitalització i pàrquing)
  • Aparcament subterrani
  • Obertura parcial de l’Àrea Ambulatòria

Què falta completar?

Després del període estival, entraran en funcionament:

La resta de l’Àrea Ambulatòria

La planta baixa de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic ha estat totalment reformada per acollir el nou Hospital de dia i els consultoris on s'atenen de forma ambulatòria les persones que tenen programada una visita.

Àrea de Rehabilitació

Ubicada en un nou edifici annex de 800 metres quadrats, aquestes instal·lacions gestionades pel Consorci Hospitalari de Vic acolliran tota l'activitat de rehabilitació ambulatòria del sud d'Osona, tant pública com privada, així com les valoracions de dependència i de discapacitat. Un servei que avui es presta de manera repartida en diferents espais de l'Hospital Universitari de Vic, la Clínica de Vic i l'Hospital Universitari de la Santa Creu.

Jardí i cafeteria

El jardí interior de l'Hospital serà una zona per al gaudi de pacients i acompanyants. Dins el nou edifici també s'està ultimant el projecte per posar en marxa una nova cafeteria pública, que ocuparà part de l'ala esquerra i tindrà vistes al parc.