← Altres notícies

Concert de música antiga a la planta d'hospitalització de Salut Mental de l'HUV

Aquest dijous 15 d’agost a les 18:00h, el Conjunt Atria oferirà un concert a la nova planta d’hospitalització d’aguts i subaguts de Salut Mental, ubicada a la setena planta de l’Hospital Universitari de Vic. L’actuació es dirigeix a pacients i als seus familiars.

El Conjunt Atria, és un grup de música antiga de Barcelona que, a banda de la faceta artística, es caractaritza per el foment de la seva tasca pedagògica i els valors socials.

Actualment, el grup compta amb un projecte social anomenat ATRIA e(n)s mou, que vol portar la música a aquells col.lectius i/o espais que no hi tenen accés fàcil. És l'únic projecte que la formació realitza de forma totalment voluntària -ja que tots ells viuen de la música-. El grup està format per quatre persones implicades: la Júlia (flauta), el Guillem i Isabel (violins) i la Carla (violoncel) i fan concerts d'uns 45 minuts o una hora molt didàctics i dinàmics.

Els beneficis de l'art en la salut
Des d’aquest 2019, els centres del Consorci són equipaments culturals de la ciutat, fruit del programa ‘Art i Salut’ impulsat conjuntament amb l’ajuntament de Vic.

Cada vegada hi ha més evidències que confirmen la relació entre les diverses manifestacions artístiques i la salut i el benestar emocional de les persones. És en aquest context que, en els darrers anys, estan sorgint diverses formes i iniciatives per apropar art i salut, tant en institucions sanitàries nacionals com internacionals.