← Altres notícies

Els beneficis de la música en la salut

El Conjunt Atria va oferir, el 15 d’agost, un concert a la nova planta d'hospitalització d'aguts i subaguts de Salut Mental, ubicada a la setena planta de l'Hospital Universitari de Vic.

El membres del grup de música antiga de Barcelona -la Júlia (flauta), la Carla (violoncel), el Guillem i la Isabel (violins)- van oferir un concert de música barroca en el qual van assistir unes 17 persones entre pacients i familiars.

El Conjunt Atria és un grup de música antiga de Barcelona que, a banda de la faceta artística, es caractaritza pel foment de la seva tasca pedagògica i els valors socials. Actualment, el grup compta amb un projecte social anomenat ATRIA e(n)s mou, que vol portar la música a aquells col.lectius i/o espais que no hi tenen accés fàcil. 

Cada vegada hi ha més evidències que confirmen la relació entre les diverses manifestacions artístiques i la salut i el benestar emocional de les persones. És en aquest context que, en els darrers anys, estan sorgint diverses formes i iniciatives per apropar art i salut, tant en institucions sanitàries nacionals com internacionals.

Des d'aquest 2019, els centres del Consorci són equipaments culturals de la ciutat, fruit del programa 'Art i Salut' impulsat conjuntament amb l'ajuntament de Vic.