← Altres notícies

Encén una espelma per donar suport a la prevenció del suïcidi

El proper 10 de setembre es commemora el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi. El Consorci Hospitalari de Vic es suma a la campanya de conscienciació amb l’encesa d’espelmes i la presentació d’un grup d’ajuda mútua adreçat a les persones afectades per aquest acte.

La prevenció del suïcidi continua essent un repte universal. Cada any, el suïcidi se situa entre les vint principals causes de mort a nivell mundial per a persones de totes les edats i és responsable de més de 800.000 morts arreu del món, el que equival a un suïcidi cada 40 segons.

El Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi (DMPS) porta per segon any consecutiu el lema “Treballant Junts per Prevenir el Suïcidi". Amb aquest lema, la International Association for Suicide Prevention (IASP) pretén destacar la importància de la col·laboració en una prevenció global i efectiva del suïcidi. Tots hi podem jugar un paper i junts podem abordar col·lectivament els reptes que la conducta suïcida presenta a la societat actual. 

Cada vida perduda representa la parella, fill, pare, amic o company d'algú. La conducta suïcida inclou el suïcidi i també la ideació suïcida i els intents de suïcidi. Per cada suïcidi, 25 persones intenten suïcidar-se i moltes més tenen pensaments greus de suïcidi.

El 10 de setembre, encén una espelma

Per mostrar el suport a la prevenció del suïcidi, donar suport als que han sobreviscut després d'intentar suïcidar-se o recordar els éssers estimats que han mort per aquesta causa, la IASP promou cada any l’encesa d’una espelma prop d’una finestra el dia 10 de setembre a les 8 del vespre.

Presentació d’un grup d’ajuda mútua

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial, el CHV presentarà el proper 16 de setembre, el Grup d’ajuda mútua per a Supervivents a la mort per suïcidi a Osona, adreçat a totes aquelles persones que han patit la mort d’alguna persona estimada per aquesta causa. L’acte es celebrarà a les 17:30 hores a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Vic, i l’entrada serà gratuïta i oberta a tothom qui hi vulgui assistir.